KARLOVAC - SHORT CITY BREAK (RAFTING / TREKKING / WALKING)

Opcija za rekreativce / Opcija za aktivne vozače
4 dana
Ožujak - Listopad
Karta

1. dan - Dolazak u Karlovac

Upoznavanje s vodičima i planom puta

Dolazak u grad Karlovac, Hrvatska oko 17 sati. Grad Karlovac je prekrasan grad na četiri rijeke kojeg je Hrvatska turistička zajednica proglasila najuređenijim kontinentalnim gradom Hrvatske. Očaravajuća priroda i parkovi nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Hotel u kojem ćete biti smješteni nalazi se u samom centru grada, a u predvorju hotela nalazimo se oko 18 sati gdje ćemo vas upoznati s vodičima te vam pobliže objasniti plan puta i aktivnosti koje vas očekuju. Nakon toga pozivamo vas da se opustite uz ukusnu večeru u hotelu,(odmorite te psihički i fizički pripremite za sutrašnji dan pun aktivnosti.)

2. dan - Rafting na Mrežnici

Nakon doručka putujemo u Primišlje, u naselje udaljeno od Zagreba nekih 70 kilometara odakle i počinje naša rafting avantura po neukroćenoj i divljoj rijeci Mrežnici. Na našoj turi od Čićinog mosta u Primišlju do Tržičkog mosta, naselju blizu grada Slunja, nešto dužoj od 5 km, preveslati ćemo preko čak 26 barijera i slapova što je jedna trećina od 93 sedrene barijere na ukupnome toku od 64 km "tirkizne krške ljepotice".

Posjet Rastokama u Slunju

Nakon uzbudljive vožnje čamcima posjetit ćemo Rastoke, naselje u Slunju, tu je rijeka Slunjčica koja se preko sedrenih stijena ulijeva u rijeku Koranu, a u svojem toku kroz Rastoke stvara mnoštvo malih jezera, brzaka i slapova, a u rupama rastočke sedre žive i vidre. Pogled na stari mlin iz 17. stoljeća, nastambe sagrađene krajem 19. st. i početkom 20. stoljeća i to od drveta i sedre te mnogi slapovi i brzaci nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U Rastokama nas očekuje i ručak u lokalnom restoranu, koji je uključen u cijenu, a nakon razgledavanja i uživanja u prirodi Rastoka slijedi povratak u Karlovac. Dan zaključujemo ugodnom večerom u hotelu.

3. dan - Plitvička jezera

Trekking

Nakon doručka krećemo na put prema Plitvičkim jezerima. Plitvička jezera su najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje. Jezera se stepenasto prelijevaju i silaze jedno u drugo u nizu od 5460 m zračne linije što čini prekrasan prizor. Očuvana priroda i šum slapova pravi su odmor za dušu svakog posjetitelja ovog nacionalnog parka koji je zasluženo 1979. godine proglašen svjetskom prirodnom baštinom od strane UNESCO-a. Očekuje vas cjelodnevna šetnja uz pratnju stručnog vodiča te ručak u lokalnom restoranu, uključen u cijenu. Slijedi povratak u Karlovac i večera.

4. dan - Karlovac

Walking

Nakon doručka slijedi razgledavanje Karlovca, koji je podignut u 16. st. u svrhu obrane od turskih osvajača kao jedinstvena gradska jezgra u obliku šesterokrake zvijezde. U Karlovcu ćete uz pratnju stručnog vodiča, posjetiti stari grad Dubovac, kazalište Zorin dom, Gradski muzej, prošetati se Zvijezdom-starim dijelom grada, arboretumom, prekrasnim parkovima. Nakon ugodne šetnje slijedi ručak u jednom od lokalnih restorana te priprema i polazak kući.

Veličina grupe:

Min 4 – 14 osoba po grupi
Veće grupe su na zahtjev.

Napomena:

Ukoliko polazak ima manje od 4 prijavljene osobe, a klijent svejedno želi da se izlet održi cijena izleta se povisuje za 20% cijene po osobi.

Termini

Termini:
01.04. – 31.10. (svaki dan)
Cijena:
2470kn (325€)
Cijena uključuje:
Vodič
Noćenje x3
Doručak x3
Ručak x2
Večera x2
Osiguranje
Cijena ne uključuje:
Alkoholna i bezalkoholna pića
Prijevoz do mjesta sastanka
Osobne potrepštine

Detalji

Zahtjevnost:
Srednje
Aktivnosti:
Rafting / trekking
Smještaj:
Hotel
Lokacija:
Karlovac, Mrežnica, NP Plitvička jezera, Rastoke
Težina:
Lagano / Umjereno
Trajanje:
4 dana
Klima
Proljeća i ljeta su uglavnom topla i sunčana. Od svibnja do listopada temperature su ugodne za boravak i aktivnosti u prirodi. Mogućnost za kišna razdoblja uvijek ima pa je neophodno ponijeti odgovarajuću odjeću i obuću za slučaj lošeg vremena
U slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta TerraCroatica zadržava pravo promjene rasporeda aktivnosti. Ukoliko promjena termina nije moguća Vaše uplate će biti u cijelosti vraćene.