ZAGREB - SHORT CITY BREAK (RAFTING / TREKKING / WALKING)

Opcija za rekreativce / Opcija za aktivne vozače
4 dana
Ožujak - Listopad
Karta

1. dan - Dolazak u Zagreb

Upoznavanje s vodičima i planom puta

Dolazak u Zagreb, Hrvatska oko 16 sati. Grad Zagreb je glavni grad Hrvatske i najveći grad u Hrvatskoj po broju stanovnika, a ujedno je proglašen najboljom turističkom destinacijom kontinentalne Hrvatske. Hotel u kojem ćete biti smješteni nalazi se u samom centru Zagreba, (hotel Central) koji je smješten nasuprot glavnomu željezničkom kolodvoru i u blizini je autobusnoga kolodvora s terminalom za Zračnu luku Zagreb. U predvorju hotela nalazimo se oko 18 sati gdje ćete se upoznati s vodičima i planom puta. Nakon toga pozivamo vas da se opustite uz večeru u hotelu, odmorite i pripremite za sutrašnji dan.

2. dan - Posjet Plitvičkim jezerima

Trekking

Nakon doručka krećemo na put prema Plitvičkim jezerima. Plitvička jezera su najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje. Jezera se stepenasto prelijevaju i silaze jedno u drugo u nizu od 5460 m zračne linije što čini prekrasan prizor. Očuvana priroda i šum slapova pravi su odmor za dušu svakog posjetitelja ovog nacionalnog parka koji je zasluženo 1979. godine proglašen svjetskom prirodnom baštinom od strane UNESCO-a. Očekuje vas cjelodnevna šetnja uz pratnju stručnog vodiča te ručak u lokalnom restoranu, uključen u cijenu. Slijedi povratak u Zagreb te večera u hotelu.

3. dan - Rafting na Mrežnici

Nakon doručka putujemo u Primišlje, u naselje udaljeno od Zagreba nekih 70 kilometara odakle i počinje naša rafting avantura po neukroćenoj i divljoj rijeci Mrežnici. Na našoj turi od Čićinog mosta u Primišlju do Tržičkog mosta, naselju blizu grada Slunja, nešto dužoj od 5 km, preveslati ćemo preko čak 26 barijera i slapova što je jedna trećina od 93 sedrene barijere na ukupnome toku od 64 km "tirkizne krške ljepotice".

Posjet Rastokama u Slunju

Nakon uzbudljive vožnje čamcima posjetit ćemo Rastoke, naselje u Slunju, tu je rijeka Slunjčica koja se preko sedrenih stijena ulijeva u rijeku Koranu, a u svojem toku kroz Rastoke stvara mnoštvo malih jezera, brzaka i slapova, a u rupama rastočke sedre žive i vidre. Pogled na stari mlin iz 17. stoljeća, nastambe sagrađene krajem 19. st. i početkom 20. stoljeća i to od drveta i sedre te mnogi slapovi i brzaci nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U Rastokama nas očekuje i ručak u lokalnom restoranu, koji je uključen u cijenu, a nakon razgledavanja i uživanja u prirodi Rastoka slijedi povratak u Zagreb. Dan zaključujemo ugodnom večerom u hotelu.

4. dan - Zagreb

Walking

Nakon doručka slijedi obilazak grada Zagreba. Uz pratnju stručnog vodiča posjetiti ćete Gornji grad kao povijesnu jezgru grada Zagreba, Kaptol kao povijesno naselje Zagreba te Donji grad kao urbano središte suvremenog Zagreba kao i sve znamenitosti grada po kojima je poznat i koje čine toliko privlačnim. S obzirom na niz mogućnosti i široku ponudu koju grad Zagreb ima, svakako ćete uvidjeti zašto se mnogi ljudi iz okolnih gradova i sela odlučuju na život upravo u tom gradu. Nakon šetnje slijedi ručak u jednom od lokalnih restorana koji je uključen u cijenu te priprema i polazak kući.

Veličina grupe:

Min 4 – 14 osoba po grupi
Veće grupe su na zahtjev.

Napomena:

Ukoliko polazak ima manje od 4 prijavljene osobe, a klijent svejedno želi da se izlet održi cijena izleta se povisuje za 20% cijene po osobi.

Termini

Termini:
01.04. – 31.10. (svaki dan)
Cijena:
3344kn (440€)
Cijena uključuje:
Vodič
Noćenje x3
Doručak x3
Ručak x2
Večera x2
Osiguranje
Cijena ne uključuje:
Alkoholna i bezalkoholna pića
Prijevoz do mjesta sastanka
Osobne potrepštine

Detalji

Zahtjevnost:
Srednje
Aktivnosti:
Rafting / trekking
Smještaj:
Hotel
Lokacija:
Zagreb, Mrežnica, NP Plitvička jezera, Rastoke
Težina:
Lagano / Umjereno
Trajanje:
4 dana
Klima
Proljeća i ljeta su uglavnom topla i sunčana. Od svibnja do listopada temperature su ugodne za boravak i aktivnosti u prirodi. Mogućnost za kišna razdoblja uvijek ima pa je neophodno ponijeti odgovarajuću odjeću i obuću za slučaj lošeg vremena
U slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta TerraCroatica zadržava pravo promjene rasporeda aktivnosti. Ukoliko promjena termina nije moguća Vaše uplate će biti u cijelosti vraćene.